Scout (Cirkus) - Insert

Insert pro hru Cirkus (Scout)

Nikdy bychom si nepomysleli, že zrovna pro tak malou hru jako Scout (v češtině Cirkus) budeme dělat insert, stejně tak jsme nevěřili, že nás tato malá karetka herně nadchne.

Po přečtení pravidel hra totiž nevypadá zábavně, respektive nebylo vůbec jasné, jak by vůbec mohla fungovat. No upřímně, moc jsem nám do ní nechtělo, a proto mini krabička putovala rovnou do skříně, kde čekala na svou chvíli. 

Ta chvíle přišla jednoho herního večera, všichni u stolu byli unavení a nebyla tedy nálada vytahovat nějakou velkou krabici. Proto jsme sáhli po Cirkusu s tím, že vyzkoušíme něco nového, ale  nenáročného. Hned první hru Cirkus předvedl svoje grandiózní představení a totálně si nás získal. Je tam tolik možností jak hrát, a přitom je to jen pár karet a hrst žetonků. Z unavených hráčů se rázem stali karbaníci, co vydrželi u Cirkusu po pozdních večerních hodin.

Cirkus (Scout) nás prostě nadchnul, ale to už jste poznali z předchozích řádků, kde jsem chtěl mluvit o insertu a zvrhlo se to na herní chvalozpěv ☺

Proč tedy insert pro tak malou hru? Ona je malá, jen nějakých 45 karet, ale žetonků je poměrně dost, vysypávat je a třídit podle hodnot před každou hrou celkem obtěžuje. Navíc pokud nehrajete přímo na stole, ale někde u vody na dece nebo na plaňkových stolech v hospodě či jiném restauračním zařízení zahrádkového typu, nehlídají se kopičky žetonů zrovna dobře. Proto se insert s dobíráním jednotlivých hodnot přímo nabízel a po nějaké době se nám ho podařilo zhmotnit.

Náš insert se zalíbil i rodinnému vydavatelství 4 Kavky, které Cirkus přineslo v češtině na náš trh. To nás velice potěšilo, a pokud i vy Cirkus od 4 Kavek doma máte, určitě jste dostali v krabičce i dva bonusové žetonky Slona s Šapitó, které se do insertu samozřejmě vejdou také :)