Monumenty pro Ankh: Bohové Egypta

Po víkendu, kdy teplota přesahovala 30 stupňů a možná až moc věrně navozovala pocit pobytu na poušti v Egyptě, nemůžeme v příspěvku zmínit nic jiného než doplňky pro hru Ankh: Bohové Egypta. Bohy jsme totiž v tom vedru zmiňovali dosti často. Neoblíbenější hláškou bylo "Bože, doufám, že tam bude dobře chlazené pivo."
 
Vzhledem k tomu, že v základní krabici Ankhu jsou krásné velké figurky, tak kartonové žetony chrámů, obelisků a pyramid vedle nich vypadají jako chudí příbuzní a neinspirují přání je bezpodmínečně kontrolovat, což může být v area-control hře trošku problém.
 
Rozhodli jsme se je tedy potunit a tu placku trochu vytáhnout. Je pravda, že ti, kteří chytili anglickou edici hry z Kickstarteru mají žetonky již vyměněné za originální modely, ale na těchto modelech nám trochu vadilo umisťování žetonů kontroly, protože ne vždy byli mezi figurkami dostatečně vidět. Snažili jsme se o co největší přehlednost, proto se do pyramid žetony staví na vrchol, navíc vchod do každé pyramidy stráží dvě sedící sochy bohyně Bastet, která byla považována za ochránkyni lidstva. U chrámů se žetony vkládají "na placato" do připraveného slotu ve střeše, zdi chrámů zdobí Egyptský hieroglyf ankh znamenající „život“, a to jak život pozemský, tak i život věčný. Jen u obelisku zůstal žeton na svém původním místě vpředu. Úvaha proběhla i o umístění na vrchol, ale přišlo nám, že model pak ztrácel egyptský vizuální nádech. Obelisk nás celkově pěkně potrápil, byl to poslední model, se kterým jsme nemohli hnout, protože po vytištění jsme nebyli spokojeni s kvalitou a ať jsme to zkoušeli všelijak, nakonec nezbylo nic jiného než celý model zahodit a vybudovat obelisk od základu. Jak se to všechno povedlo můžete vidět na fotkách.