Gloomhaven - Deska hráče

U některých titulů není nikdy dost místa na herním stole a u Gloomhavenu to platí dvojnásob. Jeho malý bratříček Lví chřtán je na tom o něco lépe, ale znáte to, občas si karty musíte skládat do volných mezer mezi herními komponenty, nejeden člen hippies komunity by z vašich psychedelických tvarů měl radost, ale pro přehlednost během hry to zas taková hitparáda není.

Proto jsme navrhli kompaktní desku hráče, která tento management zjednodušuje. Otočné počítadlo životů jsme nahradili počítadly s tematickými ukazateli pro zdraví a zkušenosti, Zadní slot slouží pro destičku postavy, na levé a pravé straně jsou drážky pro odhozené a zničené karty, nechybí ani čtyři zvýrazněné drážky pro malé karty vybavení, předmětů a úkolů. Přední část je ideální pro uložení žetonů mincí (kořisti), postavy a čtvercové žetony stavů.

Jediné, na čem jsme se nemohli shodnout, je to, zda je pohodlnější používat karty modifikátorů postav a mít je přímo na herní desce, nebo používat stojánky mimo desku. Každému v tomto případě vyhovovalo něco jiného, a proto jsme se rozhodli udělat rovnou dvě varianty. Velkou desku hráče se sloty pro karty modifikátorů a malou beze slotů pro karty modifikátorů, aby si každý mohl vybrat to, co mu vyhovuje.