Neanderthal: Lovci mamutů - Pazourův Insert

Dnes nahlédneme do života lidí jednoho pravěkého kmene......

Je ráno a o slovo se hlásí první mrazíky. Ve vesnici, skládající se z několika chýší ručně uplácaných ze slámy a bláta, se válí kouřový opar. V jedné z nich se probouzí lovec Pazour, nastraží chlupaté uši a zaposlouchá se do klidných ranních zvuků divočiny. Po chvilce, když zjistil, že nehrozí žádné nebezpečí, se rozhodl vstát a dojít k ohni pro kus pečeného mamuta, kterého s tlupou před měsícem ulovili. V tom uslyšel svého druha Kamena.

"Pazour, Pazour, honem! " Pazour se vymrštil, při té příležitosti přišlápl spící štěně hyeny, které si ochočilo jeho 5 potomků a hubou zapadl mezi opracované kůže, které měla pečlivě naházené u vchodu jeho Žena v domácnosti Kyrma (tu si namluvil hozením jedničky u vzdáleného kmene... no byla to láska na první hod). Po lítém boji s kůží bobra se napřímil a ihned se setkal s pohledem plným opovržení své milované ženy. Než stačil cokoliv říci, začalo jeho 5 potomků sborově křičet "Hlad!!".

Pazour bez otálení vyběhl z chýše, protože věděl, že ať by ze své nabité slovní zásoby patnácti slov použil jakékoliv, bylo by to už jen horší. Svižně dorazil k ohni ve středu vesnice, kde viděl lovce Ötziho, zmateně běhajícího dokola ohlodané mamutí kostry, a Kamena sedícího opodál. "Kde maso?" vyhrkl. "Všechno sníst" frkl Kámen, šťourajíc klacíkem v namrzlé hlíně. Pazour se bez odpovědi zahleděl na obzor, kde začalo vycházet matné podzimní slunce. Věděli, že to jednou přijde, a ten den přišel dnes. Ötzi, Kámen a Pazour se na sebe mlčky podívali, Kámen si podrbal jizvu nad obočím - památku na drsný boj s bělokurem - a všichni tři se pomalu začali šourat ke svým chýším. Tam už u vchodu stály jejich ženy s dětmi řvoucími "Hlad!!!", podávajíc jim oštěp a košíček na bobule. Pazour ještě dostal navíc kolem krku kůži z kuny, kterou bytostně nesnášel, protože ho kousala a měl po ní vyrážku, ale neřekl nic.

Stále na tom byl však lépe než Kámen, který byl vyprovozen vlídnými slovy "Bez velkého jídla nevracet!" a přibouchnutím závěsu z kůže před nosem. (Ano, jeho žena Šeherezáda byla velmi jazykově nadaná, a to obzvláště v noci, když se Kámen vrátil od večerního ohně s nějakou "pohádkou" později než sliboval).

Pazour, Kámen a Ötzi s košíčkem cestou z vesnice probudili ostatní 3 svobodné lovce, kteří ještě pospávali. Pazour si pevně přitáhl kuní tlapky své šály kolem krku a všech 6 lovců se vydalo za svitu mdlého podzimního slunce směrem do divočiny.....

.....

Rozhodli jsme se zjednodušit přípravu pro hru Neanderthal: Lovci mamutů (2.CZ edice), kterou v Češtině přinesl Fox in the Box a vytvořili insert, který se vejde do originální krabičky. Příprava je tedy opravdu rychlá, můžete se téměř ihned pustit do hry a zjistit jak to s Pazourem, Kamenem a Ötzim vlastně dopadlo.

(Design: Myší doupě)