Kvedlalové z Kvedlinburku - Kotlíky a lůžka na žetony

Stále nám vrtaly hlavou lůžka na žetonky pro hru Kvedlalové z Kvedlinburku, až jsme se nakonec rozhodli přepracovat původní koncept a udělat koncept nový. Původní lůžka měla tu nevýhodu, že žetony nebyly kryté z obou stran, s tím byla spojena také odlišný vzhled předku a zadku a také větší tloušťka. Navíc jsme zjistili, že ne všechny žetonky jsou vyseknuty stejně, a může tudíž docházet k tomu, že některé v lůžku nesedí tak pevně, jako jiné. 

Rozhodli jsme se tedy nové lůžko udělat ze dvou částí, které se do sebe zacvaknou podobně, jako kapsle na mince. Při té příležitosti si mohly lůžka také dovolit trochu liposukce, a výsledkem je krásná symetrická tenká skořepina, do které se žetonek jednoduše zacvakne a nikam z ní neuteče. Další nezanedbatelnou výhodou jsou podstatně nižší náklady na čas/materiál. Takže teď už můžeme kvedlat jedna radost, jediné na co jsme zatím nepřišli je jak donutit pytlík vydávat ty správné ingredience. 

Kvedlání zdar! 

Update: V duchu tématických misek dostal náš vrchní inovátor (aka Petr) nápad, že by bylo luxusní mít žetony na Quacksalber von Quedlinburg (aka Kvedlaly) v malých kotlících. Vrchní lopata (aka Anna - tedy moje maličkost) se to jala namodelovat. Po prohlídce asi stovky kotlíků, otestování různých stylů nožiček, velikostí madel a několika neúspěšně vytištěných prototypech spatřil kotlík světlo světa, avšak vrchní inovátor přišel s nápadem, že by každá ingredience měla mít na svém kotlíku vygravírovaný svůj symbol ... Nu což, lopata se neptá, lopata maká. Začala tvorba jednotlivých ikon, které se musely upravit tak, aby byly vytisknutelné, rozpoznatelné a ideálně taky hezké a po nějakých 25 hodinách tisku jsme se kochali roztomilými kotlíky. Ale jen chvilku, protože fantazie vrchního inovátora nezná hranic, a pod kotlík přeci patří oheň, že. A ne jen tak ledajaký, ale samozřejmě kopírující tvar kotlíku, aby se do něj kotlík i s nožičkama dal pěkně zacvaknout... Nu což, lopata vzdychá, ale stále maká. Model se povedl a po dalších 9 hodinách tisku voila! 

 (Design: Myší doupě)