Jak jsme vytvářeli doplňky pro Nemesis

Poté, co jsme dodělali dveře pro hru Nemesis, jsme si řekli, že tímto je pro nás hra uzavřená a žádný další upgrade už dělat nebudeme.

Ale nikdy neříkej nikdy....

Za několik dní se zrodil nápad jak vylepšit náboje. A když byla myšlenka vyřčena, věděli jsme, že s Nemesis ještě nekončíme.

Nastíním vám jak takový vývoj doplňků v Myším doupěti probíhá. Zmínil jsem, že na začátku byl nápad. No..... nápad je silné slovo, spíš to byla zamlžená představa toho, jak by to mohlo vypadat. Ta samozřejmě v reálném světě fungovat rozhodně nemohla. Přivedlo nás to ale ke společné plamenné diskuzi a tím jsme se pomalu dostávali k mnohem zajímavějším a funkčnějším nápadům.

Nápady jsou věc dobrá, ale stále je to jen imaginární náčrt něčeho, co není dobře uchopitelné. Jak jsme totiž zjistili, pokud řekneme „představ si slona“, každý si ho představí jinak. Od klasického slona líně žvýkajícího seno a odhánějícího mouchy svými slechy, až po turbo létající růžové slůně, které žongluje opicemi. Tak moc se jednotlivé představy o slonovi můžou lišit a v nápadech na doplňky to není jinak. Byl proto čas zajímavé návrhy sjednotit na papíře, takže opět proběhla plamenná diskuze a to nejen o tvaru náplní do plamenometu.

Některé ze zápisků z lodního deníku:


Po sjednocení názoru na „růžového slona“ byl čas jednotlivé části namodelovat. Konkrétně šlo o náplně do plamenometu, energetické články, náboje do kapitánského koltu a zásobník, který to vše pojme. Nebudu vás nudit technickými detaily celého procesu modelování, přeskočíme tedy rovnou k bodu, kdy už jsme první modely měli. Ty bylo třeba několikrát vytisknout z důvodů vychytání drobných chyb a nepřesností a případně poté doupravit. První tisky jsme využili i k testování barevných kombinací a je pravda, že některé byly dosti „cukrkandlové“ a do temného vesmíru by se opravdu nehodily.


Barvy jsme vybrali kupodivu bez obvyklých plamenných diskuzí. Nakonec nás čekalo sestavení funkčních sad, a tudíž nalezení optimálního počtu komponent pro hru jednoho až pěti hráčů. Obnášelo to projít všechny karty ve hře, spočítat kombinace startovních předmětů různých postav a zjistit, jaké zbraně se do hry mohou dostat v jejím průběhu. Tohle byla velká neznámá, protože každá partie je jiná. V průběhu testování se ale počty ustálili a zvolili jsme optimální velikost základní sady s možností jejího rozšíření.

 A výsledek celého snažení je zde………. tentokrát budete v Nemesis lovcem, a ne jen lovnou zvěří... To je ale bez záruky.