Divukraj - 3D Prastrom

Tma.....na začátku je totiž vždycky tma. Ludva spolu s hejnem svých příbuzných pospával, bezpečně zavěšený na klenbě prostorné suché jeskyně. Drobné chvění stropu, které vnímal v zadních nohách, ho nechávalo klidným, věděl, že chrápání strýce Olina je schopno způsobit i rozsáhlé závaly. 

Vibrace zesilovaly, což už nenechalo klidnou tetu Grétu, která věnovala Olinovi několik dlouhých proslovů o tom jak by měl být ohleduplný, což zbytek hejna spolehlivě ukolébalo. V tu chvíli si Ludva uvědomil, že strýc Olin je na týdenní školení v Transylvánii.  
 
....
 
Umouněný horník Bruce se ze všech sil opřel o sbíječku, a ta projela tenkou vrstvou kamene. Horník ztratil rovnováhu a vpadl probořeným vchodem do ústí prostorné suché jeskyně. Hejno netopýrů zavěšených pod klenbou se zvedlo a v ten moment zaplnilo celou jeskyní tisíc malý křídel. Bruce začal, dramaticky mávat rukama, ječel "Mám je ve vlasech!" a pak omdlel. Co se stalo, když Bruce Wayne přišel po několika minutách k sobě už je jiný příběh...
 
Mezitím se hejno s Ludvou proplétalo ve vysoké rychlosti nově objeveným systémem chodeb, plným odboček, nebezpečných strojů a nástrah v podobě svačících horníků. Při jednom z ostrých pravých zákrutů byl Ludva vytlačen rozměrným pozadím tety Gréty do vedlejší odbočky. Změnu směru nedokázal ustát, křídlem škrtnul o stěnu tunelu a ihned se roztočil v nekontrolovatelné piruetě. Přesto se dokázal prosmýknout stále se zužující tmavou chodbou. S jemným "puf" a obláčkem prachu ve tvaru úhledného kolečka byl vyplivnut na úpatí zelené hory.
Rozhozený Ludva zamžoural na zářivém slunečním světle a ladnými křivkami, jako když jde štamgast navečer z restauračního zařízení, zamířil k nejbližšímu velkému stínu, který poskytoval svými majestátně rozložitými větvemi obří prastrom. 
Zavěsil se na jednu z mohutných větví a opatrně se rozhlédl po okolí. 
 
Co je to za divný kraj, pomyslel si?  
 
 
Strom se skládá s kmene, který slouží jako stojan na karty, dvou korun se zacvakávacím mechanismem, domečku, držáčku na světlo a netopýra Ludvy.
Spodní koruna obsahuje zdířky na postavení karet významných událostí. Strom měří 25 cm na výšku, vejde se po rozložení do krabice (dají se v něm skladovat karty). Veškeré karty strom pojme i v obalech.
 
 
(Design: Myší Doupě)